Single Blog Title

This is a single blog caption

Ingen ska behöva känna sig utpekad på grund av sin sexualitet

De senaste veckorna har det stormat kring Kristinestads svenska församling. Det hela började då kyrkoherden Daniel Norrback, i en Facebook-tråd bland annat beskrev pridetågen som Sodom och Gomorra-parader.

Därefter försvarade kaplan Markus Engström kyrkoherden i en insändare med orden ”homosexuellt samliv är onormalt, skadligt och att sexuella relationer mellan personer av samma kön i grunden är avskyvärt.”.

Jag kan inte förstå att vi fortfarande har dessa diskussioner och jag skäms över att personer som Engström och Norrback får verka i ledande positioner inom vår kyrka. Jag blir otroligt förbannad då ledare använder sin makt för att trycka ner utsatta, svaga eller de som bara avviker från normen. Det enda det visar är hur små och svaga människor de är.

Idag finns en alldeles fantastisk och stark insändare av en anonym församlingsmedlem. Vem du än är så vill jag skicka allt stöd till dig. Ingen ska behöva känna sig osäker eller utpekad på grund av sin sexualitet, bakgrund eller någon annan faktor. Jag hoppas att vi snart ska leva i en värld när en insändare som denna inte längre behövs.