Single Blog Title

This is a single blog caption

Svenskfinland behöver en representant i Bryssel

Insändare i Österbottens tidning

Den 26 maj går Finland till val för att välja nästa Europaparlament. I Europavalet är hela Finland en valkrets och man kan rösta på vilken som helst av kandidaterna.  Vi undertecknade ser det som otroligt viktigt att Svenskfinland har en egen representant i parlamentet för att bevaka våra intressen.

Vi behöver personer som känner till vår vardag och förstår vår regions behov. Personer som förstår hur något som skarven påverkar vår närmiljö eller vilka behov våra företag har på den inre marknaden och i handelspolitiken. Vi behöver politiker som inte är rädda för att stå upp för mänskliga rättigheter och för minoriteter som den vi själva tillhör.

Därför stöder vi Ida Schauman. Ida har över 10 års erfarenhet av politik och har jobbat med ämnen som ekonomi, fiske, jordbruk, försvar och infrastruktur bland annat på riksdagen. Hon är varm, sympatisk men också otroligt skarp. Hon är dessutom född och uppvuxen i Karleby och har starka rötter i Österbotten.

I sitt arbete som chef för samhällsrelationer på Finlands Flyktinghjälp har Ida arbetat med en av vår tids mest utmanande frågor. Hon är en av landets ledande experter på flyktingpolitik och är den som kan säkra att Europa bemöter flyktingar humant och rättvist. Hon är också van att debattera med högerpopulister och kan golva dem i diskussioner utan att blinka.

Europavalet är ett ödesval då vi väljer mellan ett mera slutet och splittrat eller ett mer öppet och sammansvetsat EU. För oss är det klart att ett litet land som Finland gynnas av ett starkt EU som kan konkurrera med länder som Kina, USA och Indien. Därför är det så viktigt att rösta i EU-valet, om vi inte gör det så är det någon annan som bestämmer vem som ska sitta vid makten. Så gå och rösta gott folk, gärna som vi på SFP och på Ida Schauman.

Marlén Timonen, Karleby

Brita Brännbacka-Brunell, Jakobstad

Camilla Wikman, Karleby

Carola Sundqvist, Jakobstad