VEM ÄR IDA SCHAUMAN?

Jag heter Ida Schauman och vill representera dig i Europaparlamentet. Jag definierar mig själv som en fritänkande socialliberal feminist.

I april 2017 valde närmare tusen Åbobor mig som sin representant i Åbo stadsfullmäktige, ett intressant och krävande uppdrag. Sen dess representerar jag också Svenska Folkpartiet i Åbo stadsstyrelse. I arbetslivet har jag bland annat jobbat som förbundsordförande för Svenska folkpartiets ungdomsorganisation Svensk Ungdom, som medarbetare på riksdagen och som kommunikationskonsult. Idag är jag chef för samhällsrelationer på Finlands Flyktinghjälp.

Under åren har jag flyttat mycket och jag har hunnit bo i Italien, Sverige och England. Att byta land och omgivning har gjort mig utåtriktad och orädd. Det syns också i mitt val av yrke på Flyktinghjälpen med ett av vår tids mest utmanande ämnen – migration.

Flyttandet har också gett mig ett intresse för olika kulturer och språk. Språkkunskaper gav mig min första arbetsplats, på Sergio’s i Åbo. Efter det jobbade jag fyra år i restaurangbranschen, bland annat på Nådendals Spa, Restaurang Skolan och Kasnäs Skärgårdsbad.

Jag njuter av att träffa nya och gamla vänner, av att lyssna på gammal rock musik och att testa mina matlagningsgränser. Men mest gillar jag att förbättra världen mitt i natten i gott sällskap. Jag har tidigare haft häst och saknar den väldigt. Jag fungerar inte utan mitt morgonkaffe.

Jag har alltid varit intresserad av världen omkring mig. Det finns de som säger att man inte kan förändra världen. Jag håller beslutsamt fast vid att man kan det, allt annat skulle vara att ge upp på förändring. Man måste bara ha tillräckligt med tålamod, ambition och engagemang.

Underskrift

Det finns de som säger att man inte kan förändra världen. Jag håller beslutsamt fast vid att man kan det.”