Jag tror på jobb

VEM ÄR IDA SCHAUMAN?

Jag heter Ida Schauman och vill representera dig i Åbo stadsfullmäktige.  Jag definierar mig själv som en fritänkande socialliberal feminist.

I april 2014 valde Svensk Ungdoms medlemmar mig till förbundsordförande, ett spännande och krävande uppdrag. I november blev jag vald till ordförande för SFP i Åbo. Tidigare har jag bl a jobbat som medarbetare på riksdagen, som kommunikationskonsult och som skiftesansvarig på restaurang.

Som ung har jag flyttat mycket och har hunnit bo i Italien, Sverige och England. Att byta skola och omgivning har gjort mig utåtriktad och orädd. Det har också gett mig ett intresse för olika kulturer och språk.

Språkkunskaper gav mig också min första arbetsplats, på Sergio’s i Åbo. Efter det jobbade jag fyra år i restaurangbranschen, bland annat på Nådendals Spa, Restaurang Skolan och Kasnäs Skärgårdsbad.

Till utbildningen är jag politices kandidat. Jag skrev min kandidat om skillnaden i attityder mot invandring i Sverige och Finland. Man måste förstå tankesätt för att kunna påverka dem.

Jag njuter av att träffa nya och gamla vänner, av att lyssna på gammal rock musik och att testa mina matlagningsgränser. Men mest gillar jag att förbättra världen mitt i natten i gott sällskap. Jag har tidigare haft häst och saknar den väldigt. Jag fungerar inte utan mitt morgonkaffe.

Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av världen omkring mig. Det finns de som säger att man inte kan förändra världen. Jag håller envist fast vid att man kan det. Det krävs bara tillräckligt med tålamod, målmedvetenhet och engagemang.

Underskrift

”Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av världen omkring mig.”