Uskon työhön

KUKA ON IDA SCHAUMAN?

Nimeni on Ida Schauman ja olen päättäjä Turusta. Kuvailisin itseäni vapaamieliseksi sosiaaliliberaaliksi feministiksi.

Huhtikuussa 2014 RKP:n nuorisojärjestön jäsenet valitsivat minut jännittävään ja vaativaan tehtävään, RKP-nuorten puheenjohtajaksi. Joulukuussa minut valittiin myös RKP:n kotoutuspoliittisen valiokunnan puheenjohtajaksi. Aikaisemmin olen toiminut eduskunta-avustajana, viestintäkonsulttina sekä vuorovastaavana ravintolassa.

Nuoruudessani  muutimme useasti ja olen ehtinyt asua Italiassa, Ruotsissa ja Englannissa. Ympäristön ja koulujen vaihtuessa minusta on kasvanut ulospäin suuntautunut ja peloton aikuinen. Samalla kiinnostuin myös eri kulttuureista sekä kielistä.

Kielitaitoni auttoi minua saamaan ensimmäisen työpaikkani Sergio’s ravintolassa Turussa. Jatkoin työskentelyä ravintola-alalla neljä vuotta tehden töitä mm. Naantalin Kylpylässä, Ravintola Koulussa ja Saaristokylpylä Kasnäsissä.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden kandidaatti. Kandidaatin tutkielmani käsitteli maahanmuuttoasenteiden eroavaisuuksia Suomessa ja Ruotsissa. Jotta voi vaikuttaa, täytyy erilaisia ajatusmaailmoja ymmärtää.

Nautin uusien ja vanhojen ystävien tapaamisesta, vanhan rock musiikin kuuntelusta sekä ruoanlaittotaitojeni rajojen kokeilusta. Eniten kuitenkin nautin maailman parantamisesta keskellä yötä hyvässä seurassa. Aikaisemmin minulla oli hevonen ja kaipaan sitä kovasti. En toimi ilman aamukahviani.

Niin kauan kuin muistan, olen ollut kiinnostunut meitä ympäröivästä maailmasta. Ollessani viisivuotias  isäni sanoi minulle, etten voi pelastaa koko maailmaa. Itsepäinen kuin olen, seison tässä nyt, 21 vuotta myöhemmin.

Underskrift

”Niin kauan kuin muistan, olen ollut kiinnostunut meitä ympäröivästä maailmasta.”