Single Blog Title

This is a single blog caption

Ida Schauman SFP:s röstmagnet i Åbo

Svenska Yle 10.4.2017

Med sina med 957 personliga röster är Ida Schauman Svenska folkpartiets röstmagnet i Åbo.

– Det känns jättebra, att det gick såsom det gick nu. Trots att vi inte fick det fjärde mandatet, som vi ville, så har vi gått framåt med nästan 400 röster, vilket också känns jättebra för partiet. Som ordförande för SFP i Åbo så funderar jag mycket på det, och det känns ändå som om vi fått ett större förtroende än vad vi fick i förra valet.

Schauman, avgående ordförande för Svensk ungdom, inleder nu sin första period som fullmäktigeledamot och ser fram emot uppdraget.

– Det känns jättespännande förstås, det tror jag att alla nya fullmäktigeledamöter känner, att börja jobba med Åbo stad och Åbos framtid. Och det går ju bra för Åboregionen. Vi har företag som växer och flera arbetsplatser som kommer upp så vi har ju alla möjligheter att dra nytta av den här utvecklingen och göra Åbo till en ordentlig europeisk kultur- och innovationsstad.

Fjärde mandatet låter vänta på sig

Trots att SFP samlade fler röster än i det föregående valet, räckte det inte till för att vinna det fjärde mandatet som man hoppats på.

– För oss blir det nu att analysera valresultatet; finns det någonting vi kan göra ännu mera av, kan vi göra en ännu bättre politik, synas ännu bättre? Hur får vi ut vårt budskap till Åboborna till nästa val?

Invalda på SFP:s lista blev även Ulla Achrén, förvaltningsdirektör vid Åbo Akademi och Nicke Wulff, rektor för Cygnaeus skola och vice ordförande för SFP.