Single Blog Title

This is a single blog caption

Sirkkala skola fick en julklapp av Åbopolitikerna – grönt ljus för nybygge

Yle Åboland 19.12.2017

– Det känns fantastiskt! Så kommentar rektor Elise Kurtén stadsstyrelsens beslut att gå vidare med nybygget på Sirkkala skolas gård.

Stadsstyrelsen i Åbo fick på måndagen ta del av behovsutredningen och gav grönt ljus för att gå vidare med planerna.

Yle Åboland ringer upp en glad Elise Kurtén efter styrelsemötet. En ny byggnad som ersätter det gamla Kärnhuset har funnits på hennes önskelista redan en längre tid.

– Det är en jättefin julklapp för elever, föräldrar och inte minst personal. Efter att ha vandrat ganska länge i en mörk och trång tunnel, så ser jag ljus, säger Kurtén.

Nytt hus hösten 2021?

Enligt stadsstyrelsens medlem Ida Schauman (SFP) är beslutet ett steg i rätt riktning. Nu ska nämnden för fostran och undervisning göra upp en projektplan och då klarnar den slutliga tidtabellen. En ny detaljplan för området behövs också.

I nuläget talar man om hösten 2021 som den tidigaste möjliga tidpunkten för invigning.

– Det är klart att det alltid finns risker, fram tills vi har en festlig invigning av det nya huset. Men jag är optimist och tror på det här. Det har varit för många vändningar i den här långdansen och vi måste ro det här i land, säger Kurtén.

Nybygget ersätter Kärnhuset, som till stora delar är nedrivet i dag. Sirkkala skola lider för tillfället av utrymmesbrist eftersom exempelvis musik- och slöjdsalen fanns i Kärnhuset, som togs ur bruk på grund av problem med inomhusluften.

Därför var måndagens beslut så välkommet för rektor Elise Kurtén.

– Jag är lycklig och glad över att vi är här nu, för det har sett så mycket mörkare ut än vad det gör nu.