Single Blog Title

This is a single blog caption

Regeringens anti-invandringskampanj absurd prioritering

 

Svensk Ungdoms förbundsordförande Ida Schauman är upprörd över finansutskottets beslut om att bevilja 250 000 euro till att informera potentiella asylsökande om att det inte lönar sig att söka asyl i Finland.

– Jag kan inte förstå den här satsningen. I ekonomiskt kärva tider borde beslutsfattare satsa pengar på det mest akuta, inte på strunt som anti-invandringskampanjer. Det här är inget annat än Sannfinländarnas sätt att höja opinionssiffror, säger Schauman.

Schauman säger att regeringens iver att nedklassa medmänniskor är en väldigt skrämmande utveckling. Hon är mycket oroad över hur asylsökande behandlas i Finland just nu. Enligt Schauman är regeringens flyktingpolitik inte förenlig med mänskliga rättigheter, den leder till flera papperslösa och den matar den ökande rasismen i Finland. I relation till det här ser Schauman budgetbeslutet som verkligt beklagligt.

– Det trista är att det finns så mycket gott man kunde göra med 250 000 euro. De pengarna skulle betyda väldigt mycket till exempel för organisationer som jobbar med antirasism eller med flyktingar. Det är en absurd prioritering, avslutar Schauman.