Single Blog Title

This is a single blog caption

Inget offer för människohandel ska skickas tillbaka till förövaren

Efter fem år i Finland och flera ansökningar om uppehållstillstånd ska människohandelsoffret Itohan Okundaye avvisas till Italien. Itohan har en liten son som har vuxit upp i Finland. Nu ska de avvisas till det land där hon var tvungen att prostituera sig.

Avvisningen ska ske trots att Migrationsverket själva har konstaterat att kvinnor som återvänder till Italien löper stor risk att hamna i samma situation igen. Många av de andra kvinnorna som utvisats till Italien har hamnat tillbaka på gatan. När de gör det så påstår Migrationsverket att de prostituerar sig frivilligt.

Att avvisa en småbarnsmamma till ett land där hon löper stor risk för att bli offer för de som redan har utnyttjat henne, övergår mitt förstånd. Det känns befängt att det här ens är föremål för diskussion.

Vårt system ska skydda de som är utsatta och svaga, inte lämna dem ute i kylan. Det är grymt, omänskligt och strider mot alla de grundvärderingar som det här landet är byggt på. Inget offer för människohandel ska skickas tillbaka till förövaren.