Single Blog Title

This is a single blog caption

En annorlunda debatt

Idag var jag på en debatt som ordnades av Tekniikan akateemiset. Hade väntat mig en diskussion och svåra frågor. När vi kom dit visade det sig dock att det var vi som skulle lyssna och ställa frågorna till två intressanta föreläsare.

Den första föreläsningen handlade om logistik och digitalisering som en möjlighet för Egentliga Finland. Den andra om att vara företagare i regionen och vilka förbättringar som skulle behövas. I korthet önskade man ökade satsningar på tågtrafiken till Helsingfors och Tammerfors samt på bättre internetuppkoppling i hela regionen, något jag håller med om till hundra procent.

Därtill önskade man att det skulle bli lättare att anställa. Flera av TEKs medlemmar jobbar som experter med väldigt specifikt specialkunnande.Just nu leder villkoren för anställning till att man istället anlitar underleverantörer för att anställa experter. Det driver flera som annars skulle anställa till att bli företagare.

Det är inget fel med att bli företagare, tvärtom. Det som är fel är att företagare i dagens läge har ett väldigt svagt socialskydd. Det är något jag vill ändra på, vilket jag också lyfte upp i debatten.

 

Med mig hade jag  Sanna Vauranoja (Saml.) och Tuomo Liljenbäck (gröna).

10410562_10153417484801487_6111812595959300284_n