Single Blog Title

This is a single blog caption

Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin uhka

Tiedeyhteisö antaa meille selkeän viestin: Ilmastonmuutoksen torjuminen on oltava Euroopan parlamentin ensisijainen tavoite tulevalla kaudella. Elämme keskellä ilmastokriisiä, jolla voi olla vakavia seurauksia planeetallemme, ellei merkittäviä toimenpiteitä ilmastonmuutoksen torjumiseksi toteuteta nopeasti.

Euroopan parlamentissa äänessä ovat kuitenkin populististen puolueiden edustajia, jotka kiistävät ilmastonmuutoksen. Myös Suomen eduskuntavaaleissa nähtiin kuinka Perussuomalaiset leimasivat kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa hysteriaksi ja vertasivat sitä jopa itsemurhaan. He väittivät silloin ja väittävät edelleen, että kunnianhimoisella ilmastopolitiikalla olisi kielteinen vaikutus suomalaiselle teollisuudelle.

Tämä ei tietysti pidä paikkansa. Kunnianhimoinen ilmastopolitiikka ei ole itsemurha, vaan älykäs selviytymisstrategia. Toisin kuin populistit väittävät, kunnianhimoinen ilmastopolitiikka luo uusia työpaikkoja. Pelkästään energiasektorin siirtyminen uusiutuviin ja kestäviin energialähteisiin tulee vaatimaan 120 000 miljardin dollarin investointeja. Tämä on uskomaton kasvumahdollisuus suomalaisille yrityksille. Kunnianhimoiset ilmastotavoitteet eivät ole utopiaa vaan ne heijastavat todellisuuttamme.

Ilmastonmuutoksen torjumisessa on kyse terveydestämme, hyvinvoinnistamme ja elinolosuhteistamme. Vaihtoehtona on satojen tuhoutuminen, elintarvikehuollon romahtaminen, ilmastosiirtolaisuuden lisääntyminen, merenpinnan nousu, lämpöaallot ja metsäpalot. Seuraavan vuosikymmenen aikana tehtävät poliittiset päätökset tulevat määrittelemään meidän tulevaisuutemme.

Nyt tarvitsemme saman kriisitietoisuuden EU:ssa ja maailmanlaajuisesti kuin finanssikriisin aikana. Voimme joko seurata populistien neuvoja ja pistää pään pensaaseen tai tehdä rohkeita päätöksiä päästöjen rajoittamisesta. Minä haluan, että kannamme vastuumme tästä maapallosta ja, että me teemme kaikkemme sen pelastamiseksi. Minä haluan, että voimme kertoa lapsenlapsillemme, että olimme historian oikealla puolella.