Single Blog Title

This is a single blog caption

Schauman pakolaispolitiikasta: Miten hallitus saa unta iltaisin?

1465450959775Uudet muutokset ulkomaalaislakiin astuvat tänään voimaan. Turvapaikkapäätösten valitusaikojen lyheneminen ja oikeusavun rajoittaminen heikentävät turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa. Nämä muutokset ovat jatkoa hallituksen epäinhimilliselle pakolaispolitiikalle. RKP-nuorten puheenjohtaja Ida Schauman on muutoksista vihainen.

Hallitus kohtelee turvapaikanhakijoita epämiellyttävänä ongelmana, josta on päästävä eroon nopeasti seurauksista välittämättä. Hallitus on tehnyt selvän linjauksen, jonka perustana on hallituspuolueiden kannatuksen asettaminen ihmisoikeuksien edelle, Schauman sanoo.

Schauman sanoo, että tämä aika tulee olemaan häpeäpilkku niin Suomen kuin Euroopankin historiassa. Hän on tyrmistynyt siitä miten ihmisoikeuksien rajoja venytetään turvallisten alueiden arvioinnissa ja mahdollisuuksissa perheenyhdistämiseen. Näissäkin tapauksissa tavoitteena on tehdä Suomeen jäämisestä niin vaikeaa kuin mahdollista, ellei mahdotonta.

Suomi on yksi maailman rikkaimmista maista ja meillä on paljon paremmat edellytykset auttaa turvaa hakevia ihmisiä kuin monella muulla maalla. Kuitenkin hallitus kääntää selkänsä apua tarvitseville. Miten heidän omatuntonsa sallii heidän nukkua öisin, Schauman ihmettelee.

Lisätietoja:
Ida Schauman
040 18 24 969
ida.schauman@su.fi