Single Blog Title

This is a single blog caption

Ida Schauman tähtää Euroopan parlamenttiin: “On aika ottaa Eurooppaa takaisin populisteilta”

Ida Schauman, 30, asettuu ehdolle EU- vaaleissa, tavoitteena olla Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen seuraava europarlamentaarikko. Schauman asettuu ehdolle koska vahva EU on edellytys Suomen kehitykseen ja hyvinvointiin.

Schaumanin mieleistä populistit, kuten Nigel Farage ja Timo Soini, ovat vääristäneet sen mistä EU:ssa on kyse ja ovat siten uhka Suomen vauraudelle.

– On selvää, että vahva Euroopan Unioni on Suomen etu. Kun Euroopalla menee hyvin, Suomella menee hyvin. Vahva eurooppalainen yhteisö on pohjimmiltaan mahdollistaa sen, että pystymme tulevaisuudessakin rahoittamaan maailman parhaan koulun ja korkeatasoiset vanhuspalvelut täällä kotona. On aikaa ottaa Eurooppa takaisin populisteilta, Schauman sanoo.

Pienenä maana Suomi on riippuvainen ulkomaankaupasta. Schauman haluaa painottaa että, ulkomaankauppa myös luo turvallisuutta, mutta se vaatii että EU:n yhteisten arvojen puolustamista myös unionin rajojen sisäpuolella.

– Tulevaisuudessa emme kilpaile muiden pohjoismaiden tai EU-maiden kanssa. On tärkeää, että työskentelemme yhdessä ja pidämme huolta omasta pesästämme voidaksemme kilpailla Kiinan, Venäjän ja muiden vähemmän demokraattisten maiden kanssa, Schauman sanoo ja viittaa esimerkiksi Puolaan ja Unkariin, joissa rajoitetaan lehdistönvapautta ja ajetaan alas oikeusvaltiota.

– Yhteinen vahva arvopohja ja yhtenäinen Eurooppa vahvistaa Suomen turvallisuutta, ja siksi meidän on puolustettava yhteistä arvopohjaa myös tässä hankalassa Brexit- ajassa, hän jatkaa.

Ida Schaumanilla on monipuolinen kokemus eri poliittisista ja yhteiskunnallisista tehtävistä. Hänellä on myös laaja kansainvälinen verkosto. Schauman on Turun kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston jäsen. Sekä eduskuntavaaleissa että kunnallisvaaleissa Schauman oli RKP:n äänikuningatar Turussa. Schauman työskentelee yhteiskuntasuhteiden päällikkönä Suomen Pakolaisavussa. Hän on aikaisemmin toiminut kolme vuotta Svensk Ungdomin päätoimisena puheenjohtajana. Schauman on asunut neljässä EU-maassa ja puhuu kuutta virallista EU-kieltä.

Lisätietoja:

Ida Schauman, puh. 040 1824 969