Single Blog Title

This is a single blog caption

Haastattelu Turkulaisessa: EU saatava takaisin populisteilta

Päivän Turkulaisessa puhun Euroopan tulevaisuudesta, tuplaehdokkuuksista ja syistä miksi olen ehdolla eurovaaleissa. Euroopan parlamentti on vähintään yhtä tärkeä toimija päätöksien teossa kuin eduskunta. Tämän takia minusta on sääli, että suuri osa puolueista asettaa ehdolle niin sanottuja valehdokkaita. Kutsukaa minua idealistiksi, mutta mielestäni ehdokkaaksi asettautumisen tulisi myös tarkoittaa sitä, että vastaanottaa paikan johon tulee valituksi. Ehdokkaaksi asettautuminen ilman aikomustakaan täyttää tehtävä on mielestäni äänestäjien harhaanjohtamista.

Tulevina 10-15 vuotena tulee n. 90% maailmantalouden kasvusta tapahtumaan EU:n ulkopuolella. Osana EU:ta olemme myös osa maailman suurinta taloutta. Edellisinä vuosina on EU:sta käyty keskustelu ollut pääosin negatiivista ja populistiset liikkeet ovat onnistunut hallitsemaan keskustelua. Brexit on esimerkki siitä miten huonosti voi käydä jos he, jotka välittävät valheellisia tietoja ja lupauksia saavat liian paljon tilaa. Onneksi yli 70% suomalaisista on ymmärtänyt mikä hyöty on olla osana EU:ta.

On aika ottaa EU takaisin populisteilta ja keskittyä haasteisiin mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Meidän tulee keskittyä luomaan uusia työpaikkoja, rakentaa kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa ja vahvistaa ihmisoikeuksia. Me päätämme minkä tien valitsemme. Minä haluan, että jatkamme eteenpäin.

Lue koko haastattelu täältä: https://www.turkulainen.fi/artikkeli/766441-schauman-eu-saatava-takaisin-populisteilta