Single Blog Title

This is a single blog caption

Sydämetöntä politiikkaa Rajamäeltä

Ida Schauman 1

Eduskunta ei enää ehdi äänestämään paperittomien terveydenhuollosta tällä vaalikaudella. Sosiaalidemokraatti Kari Rajamäki onnistui saamaan Perussuomalaisten tuen esitykselleen jättää lakiesitys pöydälle. RKP-nuorten puheenjohtaja Ida Schauman on päätöksestä järkyttynyt.

– Rajamäen esityksen mukainen päätös vaikuttaa yhteiskunnassamme kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin, ja he ovat vailla omaa puolustajaa. Onko tämä lapsia, nuoria ja raskaana olevia sortava politiikka sen kaltaista politiikkaa mitä Suomessa halutaan tehdä vuonna 2015? Tämä on sydämetöntä politiikkaa, Schauman toteaa.
Schauman suhtautuu kriittisesti SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jouni Backmanin kommenttiin, että kyseessä olisi työtapaturma. Hallituspuolueen pitäisi olla paremmin perillä asioista, Schauman huomauttaa. Schauman epäilee, että tämänkin lakiesityksen tyssääminen on osa suurten puolueiden äänienkalastusta Perussuomalaisilta.
– Ensin Kokoomus haluaa leikata kehitysavusta, ja nyt tämä. Johtavien poliitikkojen selkärangattomuus on huolestuttavaa. Me emme joustaisi ihmisoikeuksista, edes vastatuulessa, Schauman kiteyttää.