Single Blog Title

This is a single blog caption

Lisää työtä, vähemmän byrokratiaa

Tänään RKP-nuorten eduskuntavaalikampanja lähti käyntiin. Kymmenen viikon aikana tulemme keskustelemaan meille tärkeistä aiheista ja kysymyksistä. Ensimmäisten kahden viikon aikana keskustelemme nuorista ja opetuksesta. Yksi tämän päivän suurimmista haasteista on nuorisotyöttömyys. Miksi? Koska syrjäytymisen riski suurenee huomattavasti jos nuori jää heti uran alussa työttömäksi.

60 prosenttia Turun opiskelijoista haluaisi jäädä Turkuun. Tällä hetkellä se ei ole mahdollista koska Turussa ei ole tarpeeksi työmahdollisuuksia. Jotta yritykset voivat palkkaa uusia ihmisiä, meidän pitää vähentää työntekijän palkkaamiseen liittyvät riskit. Tanskassa on onnistuttu luomaan joustavat työmarkkinat. Siellä palkkaaminen ja irtisanominen on helpompaa kuin Suomessa. Samalla tanskalaisilla on vahvempi sosiaaliturva jos jäävät työttömäksi. Tällä tavalla on onnistuttu alentamaan työttömyys. Tanskassa on tälläkin hetkellä alempi työttömyys kuin meillä täällä Suomessa.

Haluan, että Suomessa otettaisiin mallia Tanskasta. Suomessa pitää olla helppoa palkata ja työllistyä. Haluan Suomen, jossa ei byrokratia eikä jäykät rakenteet pysäyttävät uusia ajatuksia ja mahdollisuuksia. Suomi tarvitsee lisää työtä ja vähemmän byrokratiaa.

Jobb Ida