Single Blog Title

This is a single blog caption

Juha Sipilän lausunto ihmetyttää – ”Kuinka vaikeaa se voi olla?”

Uusi Suomi 12.1.2016 – Jenni Tamminen

LKS 20150206 // LKS 20140427 RKP-nuorten tuleva puheenjohtaja Ida Schauman eduskuntatalossa Helsingissä perjantaina 25. huhtikuuta 2014. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tänään antama lausunto katupartioista ihmetyttää.

Oppositiopuolue RKP:n nuorisojärjestön puheenjohtaja Ida Schauman hämmästelee tiedotusvälineille lähetetyssä tiedotteessa, miksei pääministeri sanoudu irti rasismista.

Sipilä kommentoi katupartioita tänään Ylellä. Hän sanoi, että aihetta koskeva julkinen keskustelu on saanut ylisuuret mittasuhteet.

– Poliisivaltuuksia eivät kansalaispartiot voi tietenkään ottaa käsiinsä. Se on selvä asia, Sipilä sanoi.

Toisaalta hänen mielestään on olennaista, mitä katupartio tekee.

– Kyllähän jokainen arjessa ymmärtää, että jos lapsia kuljetetaan harrastuksiin tai kouluun tai niin edespäin, hän sanoi Ylen mukaan.

RKP-Nuorten Schaumanin mielestä Sipilä vältteli selvän kannan ottamista. Hänen mielestään Suomessa on äärinationalisteja, jotka haluavat hallita julkisia paikkoja.

– Juha Sipilä vastaa pintapuolisilla, vaikeasti tulkittavilla kommenteilla, Schauman kritisoi.

– Kuinka vaikeaa voi olla suoraan ja selvästi ottaa etäisyyttä niihin? hän kysyy.

Schaumanin mielestä Sipilän käytös vain lisää vastakkainasettelua.

Myös oppositiopuolue vihreiden viestintäsuunnittelija ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Erkki Perälä ihmettelee Sipilän kommentteja.

– No niin, koska ”tahallinen väärinymmärtäminen” on poliittisen keskustelun syöpä, haluan nyt kutsua kaikki hyväntahtoisesti oikeinymmärtämään tätä pääministeri Juha Sipilän (kesk) lausuntoa uusnatsien katupartioista, Perälä kirjoittaa Facebookissa.

Hän nostaa erityisesti esille Sipilän nähtävästi kesken jäävän lauseen lapsien kuljettamisesta harrastuksiin.

Katupartiokeskustelu leimahti, kun poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen totesi poliisin suhtautuvan myönteisesti vapaaehtoistoimintaan. Myöhemmin Kolehmainen korosti, ettei rikollisessa tarkoituksessa tehtävä katupartiointi ole hyväksyttävää.

Kuva: Vesa Moilanen