Single Blog Title

This is a single blog caption

Ida Schauman tavoittelee RKP:n puheenjohtajuutta

idafbheader_rkpny

Ida Schauman ilmoittaa tänään asettuvansa ehdolle RKP:n puheenjohtajaksi. Schauman on ollut aktiivinen puolueessa puolet elämästään. Hän on työskennellyt puoluevirkailijana paikallisella tasolla, eduskunnassa sekä mediasuhteisiin ja poliittiseen vaikuttamiseen keskittyneenä viestintäkonsulttina.

Viimeiset kaksi vuotta Schauman on toiminut RKP-nuorten puheenjohtajana. Hän on puoluehallituksen jäsen ja toimii tämän lisäksi myös puolueen maahanmuuttopoliittisen valiokunnan puheenjohtajana.

  • Haluan jatkaa työtäni yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa ja tehtävä puoluejohtajana on tärkeimpiä liikkeessämme. Haluan jatkossakin tehdä työtä Suomen tulevaisuuden kannalta keskeisten asioiden parissa – miten luoda lisää työpaikkoja, miten saada talous kasvu-uralle, miten luoda parasta mahdollista koulutusjärjestelmää tuleville sukupolville ja miten varmistaa kaikille tasa-arvoinen kohtelu taustasta tai tuloista riippumatta, sanoo Schauman.

Ruotsalainen kansanpuolue on uudessa tilanteessa. 36 hallitusvuoden jälkeen puolue on nyt oppositiossa ja Schaumanin mielestä tilaisuus täytyy käyttää puolueen profiilin vahvistamiseksi.

  • Meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus kertoa miten Suomen haasteita pitäisi ratkoa ja mikä RKP:n visio Suomelle on. RKP:llä pitää olla yhtä selkeä profiili muissakin kysymyksissä kuin kielikysymyksessä, tietenkään kaksikielisyyden puolustamista unohtamatta. Tämän saavuttaaksemme tarvitsemme johtajan, jolla on niin kokemusta kuin kyky tavoittaa uusia äänestäjiä, Schauman jatkaa.

Puheenjohtajana Schauman tekisi myös työtä sellaisen RKP:n puolesta, jossa on enemmän tilaa keskustelulle ja jossa kaikki jäsenet tuntevat vaikuttamisen mahdolliseksi. Schauman tulee tulevina viikkoina matkustamaan tapaamaan kaikkia RKP:n paikallisjaostoja, jotka haluavat keskustella puolueesta, sen politiikasta ja tulevaisuudesta hänen kanssaan. Schaumanin mukaan kenttä-aktiivit ovat keskeisiä tulevien vaalivoittojen saavuttamisessa.

  • Puolueen tavoitteena tulee aina olla vaikutusvaltansa laajentaminen vaaleissa ja hallitustyö. RKP:lla on huomattava kasvupotentiaali. Meidän täytyy vain parantaa tapaa, jolla kerromme politiikastamme. Liberaalille vaihtoehdolle on harvoin ollut yhtä suuri tarve kuin juuri nyt. Yhteiskunnallinen ilmasto kovenee, tulevaisuudenuskosta on puutetta ja hallitus leikkaa yhä enemmän hyvinvoinnista. RKP:ta tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, Schauman päättää.

Lisätietoa

Ida Schauman

040 1824 969

ida.schauman@su.fi