Single Blog Title

This is a single blog caption

SFP kritiserar regeringens Greklandslinje

Finland har inte råd att utpekas som det jobbiga EU-landet som inte vill samarbeta, säger SFP:s partiordförande Carl Haglund på Finlandsarenan i Björneborg. Det finns orsak att kritisera den grekiska regeringens agerande, men Finlands linje är för hård, anser Haglund.

– Finland hör självt till de länder som för tillfället bryter mot EU:s gemensamma spelregler i och med ett för stort underskott, säger han.

Finland har alltid profilerat sig som ett konstruktivt land som söker lösningar, säger AnnaMaja Henriksson.

– Men plötsligt är vi landet som skapar problem, vilket är problematiskt.

Inom partiet anser många att SFP kan gynnas av att för omväxlings skull bedriva oppositionspolitik. Då kan man tydligt proklamera sin linje utan att ständigt vara tvungen att försvara regeringen.

SU:s Ida Schauman tror att det kan vara bra för SFP att sitta i oppositionen. Det finns utrymme för förbättring: Nu har partiet möjlighet att göra sin linje tydligare.

– Nu kan vi jobba på visionen. Som regeringsparti är det mycket dagspolitik på agendan, men nu har vi möjlighet att tänka över vad vi vill att SFP ska vara om tio, femton år, säger Ida Schauman, ordförande för Svensk Ungdom.

Politikerna samlades till en debatt med programledaren Tuomas Enbuske som moderator under Finlandsarenan i Björneborg på måndagen.

Läs den ursprungliga artikeln här: http://hbl.fi/nyheter/2015-07-13/762799/henriksson-forundrad-over-sipilas-vision