Single Blog Title

This is a single blog caption

Regeringen flyr sitt ansvar för flyktingssituationen i Medelhavet

Svensk Ungdom är kritiska till regeringens beslut om att inte utöka flyktingkvoten med EU kommissionens förslagna andel. I stället föreslår de att kommissionens föreslagna kvot ska ingå i nuvarande flyktingkvot. Enligt kommissionen skulle Finland ta emot 293 flyktingar och 792 asylsökanden.

– Regeringens flyr sitt ansvar. Tanken med kommissionens förslag är att länder som tar emot färre flyktingar ska ta flera, inte att man ska byta ut en flykting mot en annan, säger förbundsordförande Ida Schauman som skulle ha velat se en ökad flyktingkvot i enlighet med kommissionens förslag

Idag hamnar en människa fly sitt hem vart fjärde sekund och det finns fler flyktingar i världen än någonsin tidigare.

– Kommissionens förslag gäller så små grupper att det inte är något som märkbart skulle belasta vårt system, vilket också Migrationsverket har bekräftat. Regeringens beslut är politiskt och ideologiskt, det är regeringens sätt att säga att man helt enkelt inte vill hjälpa flera, säger Schauman.

Svensk Ungdom har inlett kampanjen ”Ditt samvete” som kräver en humanare flyktingpolitik.

–  Vi vill ge ett ansikte till människorna i nöd och kommer fortsätta påminna regeringen om det ansvar de flyr. Statsminister Juha Sipilä har redan fått lite över 1800 vykort från oss. Dessa vykort symboliserar de som dött på vägen till Europa i år, säger Schauman.

 

Mera information
Ida Schauman, 0401824969

 

Mer information om kampanjen Ditt samvete,
https://www.facebook.com/omatuntosi