Single Blog Title

This is a single blog caption

Inga Sannfinländare i nästa regering

Idag visar gallupsiffrorna att Sannfinländarna igen är ett av de stora partierna. När partiet togs med i regeringen löd motiveringen att regeringsansvaret skulle ta kål på understödet. Nu ser det tyvärr ut som om bedömningen var fel.

Det måste bli ett slut på att göra Sannfinländarna rumsrena. De är inte det. Det finns inget annat parti med starka kopplingar till nynazistiska rörelser. Det finns inget annat parti med lika många politiker som blivit dömda för hets mot folkgrupp. Det finns inget annat parti som uppmuntrar till våld i sin valreklam.

Jag är verkligt besviken på Samlingspartiet, Centern och SDP som dansar runt Sannfinländarna som katten runt het gröt. Det här är ett parti som spelar på de mörkaste och mest primitiva känslorna i människan – rädsla, ilska och hat. Som har utnyttjat finländares utsatthet och utanförskap för att driva sin ultranationalistiska politik.

Jag vill vara tydlig. Jag kommer inte att samarbeta med personer som sprider rasism och hat. Jag kommer inte att medverka till att ge Sannfinländarna legitimitet. Jag kommer inte acceptera att Sannfinländarna får påverka i en ny regering.

Edmund Burke sade en gång att ”det enda ondskan behöver för att segra är att de goda ingenting gör”. Riksdagsvalet är ett vägval. Du kan påverka vilken väg vi väljer genom att rösta – vi har inte råd med att folk ligger hemma på soffan. Så ta dig till valurnan – nu behövs varendaste en röst.