Single Blog Title

This is a single blog caption

Företagsbesök på Rousal Brygghus

Företagsturnén fortsatte till Rosala och Rousal Brygghus. Rousal är ett litet hantverksbryggeri ute i Hitis skärgård. Rousal grundades med filosofin att öl ska bryggas lokalt, så som det har gjorts i hundratals år. Vi träffade VD Patrik Laine, en sann entreprenör som verkligen brinner för sitt företag. Patrik berättade en mängd imponerande historier om hur han löst olika problem genom åren.

Ett problem han stötte på var då han ville servera mat med ölen och vattenägaren sa nej till ett restaurangkök vid vattnet. Vissa skulle ha övergett idén men Patrik sökte istället upp en food truck (snabbmatsbil) som fanns i Valencia, köpte den och körde upp den genom hela Europa ut till Rosala.

På vägen fick han dessutom motorstopp mitt ute på tyska landsbygden där väldigt få talade engelska. Med några få begränsade ord på tyska så lyckades han få bilen i gång och vidare norrut. Skam den som ger sig ska man väl säga, för nu kan man äta fantastiskt kött tillsammans med ett glas Rousal öl nere vid vattnet på veckosluten.

Enligt Laine lever bryggeribranschen i en renässanstid i Nordeuropa. I Finland har vi länge haft en ganska osund alkoholkultur som har handlat mera om att dricka sig till berusning än om att njuta av goda drycker. Den kulturen håller nu på att ändras och bryggerier som Rousal är en del av den förändringen.

Rousals öl säljs idag i butiker i hela sydvästra Finland – något den nya alkohollagen också har underlättat då procentgränsen höjdes. Vi köpte själva en hel låda öl som vi kommer att njuta av resten av sommaren. Tusen tack Patrik för att du tog emot oss, rekommenderar varmt ett besök till Rousal om ni har vägarna förbi!