Single Blog Title

This is a single blog caption

Wallin ja Schauman: Pallo menetettiin, mutta ottelu jatkuu!

Lakivaliokunta äänesti tänään kansalaisaloitteesta tasa-arvoisesta avioliittolaista. Äänestys ratkesi 10-6 hylkäävän mietinnön puolesta. Kansanedustaja, lakivaliokunnan varapuheenjohtaja Stefan Wallin (RKP) on pettynyt tulokseen, mutta näkee kuitenkin yhä valoa tunnelin päässä.

– Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen puoliaika. Toinen puoliaika käydään syksyllä, ja silloin tavoitteena on, että eduskunnan täysistuntosali näyttää Suomen haluavan olla avoin ja tasa-arvoinen maa, jossa kaikkien yhdenvertaisuus lain edessä taataan eikä rakkautta luokitella tärkeämmäksi ja vähemmän tärkeäksi. Tämä pallo menetettiin lakivaliokunnassa, mutta ottelu jatkuu, Wallin sanoo.

Myös RKP-nuorten puheenjohtaja Ida Schauman on pettynyt tulokseen. RKP-nuoret on vuosikausia edistänyt kysymystä tasa-arvoisesta avioliittolaista niin puolueen sisällä kuin ulkopuolellakin. Schaumanin mielestä on selkärangatonta, että jotkut valiokunnan jäsenet eivät edes jaksaneet tulla kokoukseen.

– Tämän aloitteen on allekirjoittanut 160 000 kansalaista mikä on osoitus siitä, kuinka tärkeää se on ja se, että jotkut jäsenet eivät edes osallistu on epäkunnioittavaa. Poliitikkojen tulisi ajatella enemmän niitä ihmisiä, joita lainsäädäntö koskettaa ja vähemmän sitä, miten tämä kysymys vaikuttaa heidän omaan vaalimenestykseensä ensi keväänä, Schauman sanoo.

Wallin ja Schauman ovat myös häkeltyneitä siitä, että kolme neljästä lakivaliokunnan kokoomuslaisesta jäsenestä äänesti kansalaisaloitetta vastaan, vaikka heidän puolueellaan on ollut puoluekokouksen päätös tasa-arvoisen avioliittolain kannattamisesta vuodesta 2010.