Single Blog Title

This is a single blog caption

RKP-nuoret käynnistää kampanjan SSS-pohjan pakolaispolitiikkaa vastaan

Hallitusneuvottelijat julkaisivat keskiviikkona tulevan maahanmuutto- ja kehityspolitiikkansa. SSS-pohjan mukaan pakolaiskiintiö on osoitus Suomen vastuunkannosta. Toisaalta annettiin ymmärtää, että Suomi ei tule ottamaan vastaan enempää pakolaisia Välimereltä. RKP-nuorten puheenjohtajan Ida Schaumanin mukaan tämä on tosiasioiden kieltämistä.

– Suomella on muita maita korkeampi pakolaiskiintiö, mutta Suomi ottaa vastaan vain pienen osan EU:n turvapaikanhakijoista. Tarve Euroopan pakolaiskiintiöiden nostamiseen on suuri. Euroopan maat ottavat vastaan alle 10 prosenttia kaikista maailman pakolaisista,Schauman toteaa.

– Suomi ottaa vastaan vain 0,6 prosenttia Euroopan pakolaisista ja on siten yksi vähiten pakolaisia vastaanottavista maista. On melkein naurettavaa väittää, että tämä olisi vastuunkantamista. Välimeren kriisi vain pahenee ja hallitusneuvottelijat kääntävät sille selkänsä, Schauman jatkaa.

Tuleva hallitus haluaa myös leikata kehitysapua. Tämä vie pohjan muun muassa pakolaisleireille suunnattavilta avustuksilta ja tuelta.

– SSS-pohja ei halua auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ottamalla heitä tänne eikä auttamalla heitä kriisialueilla. Tämä ei ole sivistyneelle maalle sopivaa politiikkaa, Schauman sanoo.

Vaadimme tulevalta hallitukselta vastuunkantoa ja siksi RKP-nuoret käynnistää “Omatuntosi”-kampanjan. RKP-nuoret lähettää Juha Sipilälle yhden postikortin jokaisesta tästedes Välimerellä menetetystä hengestä.

– Tulemme muistuttamaan jokaisesta kuolleesta. Toivomme muidenkin tekevän samoin ja he, jotka haluavat osallistua, ovat tervetulleita hakemaan meiltä materiaalia. Tulemme toimimaan uuden hallituksen omatuntona, kun siltä valitettavasti vaikuttaa sellainen puuttuvan, Schauman kiteyttää.

 

Lisätietoja
Ida Schauman
040 1824 969