Uskon työhön

Investoidaan osaamiseen

Suomi ei koskaan tule kilpailemaan matalilla palkoilla, vaan tieto on vahvin valttimme. Nykyinen hallitus on tehnyt ennätyksellisen suuret leikkaukset koulutukseen monilla eri asteilla. Pienenä kansakuntana meillä ei ole varaa siihen, että jotkut syrjäytyvät tai, että tutkimukseen ei sijoiteta.

Varhaiskasvatus ja koulu ovat edelleen parhaat tavat ehkäistä syrjäytymistä. Siksi haluan palauttaa subjektiivisen oikeuden päivähoitoon ja panostaa siihen, että suomalainen peruskoulu olisi maailman johtava myös tulevaisuudessa. Haluan myös panostaa ammattikoulutukseen ja lisätä lähiopetusta, jonka avulla estetään nuorten syrjäytymistä. Haluan panostaa tutkimukseen ja innovaatioihin ja pysäyttää tutkijoiden paon toisiin maihin.

Koulutus, joka johtaa työhön

Tieto on tärkeää, mutta monille koulutus on tapa taata paikkansa työmarkkinoilla. Siksi koulutuksen on myös vastattava työmarkkinoiden tarpeisiin. Varsinais-Suomessa meillä on monilla aloilla pula diplomi-insinööreistä, siksi alueemme tarvitsee oman kone- ja materiaaliteknologian diplomi-insinöörikoulutuksen.

Työmarkkinat on suuressa muutoksessa. Päivät jolloin työskentelimme samassa työpaikassa kymmeniä vuosia ovat ohi. Tämän takia haluan edistää parempia mahdollisuuksia jatkokoulutukseen ja elämänmittaiseen oppimiseen. Tulevaisuudessa ammatin ja alan vaihdon on oltava helppoa ja sujuvaa.

Työnteon on kannatettava, myös opiskelijana

Tänä päivänä monet haluavat palkata henkilöitä, joilla on sekä koulutus että työkokemusta. Samalla opintotukijärjestelmä ohjaa opiskelijoita työskentelemään vähemmän ja opiskelemaan enemmän. Haluan työskennellä sen hyväksi, että olisi järjestelmä joka paremmin tukisi mahdollisuutta työharjoitteluun ja työkokemuksen hankkimiseen myös opiskeluaikana.

Yhä useammat opiskelijat tekevät työtä opintojen ohessa ja hankkivat itselleen arvokasta käytännön kokemusta. Ne tulorajat, jotka säätävät opintotukea, rajoittavat työntekoa.

Sitä joka pystyy sekä opiskelemaan että tekemään työtä ei pidä rangaista ja siksi haluan nostaa tulorajoja 50 prosentilla.