Single Blog Title

This is a single blog caption
Uskon työhön

Donner ja Schauman hallitukselle: Keskittykää olennaiseen!

Fennovoiman ja TVO:n ydinvoimahankkeita ovat herättäneet paljon keskustelua. Keskustelusta puuttuu kuitenkin laajemman perspektiivin. Keskustelu ärsyttää kansanedustaja Jörn Donneria:

– On tyhmää keskustella yksittäisistä energiaratkaisusta ilman kuvaa Suomen energiatarpeista ja pitkäjänteistä strategiaa niiden saavuttamiseksi. Uuden ja kalliin infrastruktuurin pakkosyöttäminen Suomeen ilman tavoitteita ja strategiaa ei ole varsin fiksua eikä vastuullista. Sitä paitsi meillä on jo kaksi toimivaa yksikköä, johon voisi rakentaa jos on tarvetta, sanoo Donner.

Myös RKP-nuorten puheenjohtaja Ida Schaumania turhauttaa keskustelun vision puute.

– Huomaa, että on enää pari kuukautta vaaleihin. Turvallisuus- energia- ja ulkopoliittisia näkökulmia käytetään puolin ja toisin oikeuttaakseen oma mielipide. Keskustelusta puuttuu tulevaisuuden energian tarve ja strategiaa sen savuttamiseksi, sen sijaan keskitytään vain aatteelliseen keskusteluun tuotantotavasta. Tämä johtaa epävakaan energiapolitiikkaan jolla ei tulla saavuttamaan meidän päästötavoitteet eikä vakaata hintatasoa. Energiapolitiikkaan ei saa olla pelkkää ideologiaa, sanoo Schauman.