Single Blog Title

This is a single blog caption

Dags för nya vindar

Idag meddelade jag att jag inte ställer upp för omval på SU:s kongress i maj. I tre år har jag fått jobba för de värderingar vi i SU tror så starkt på. Värderingar som frihet, öppenhet och jämlikhet. Jag har fått tala för frågor som företagsamhet, klimat, utbildning och mänskliga rättigheter. Ett arbete som idag känns ännu viktigare än tidigare.

Populismen är inte endast ett fascinerande fenomen att diskutera – den är verklig och har redan nu haft en bestående inverkan på tusentals människors liv. Vårt sätt att hantera den kommer att avgöra hur världen ser ut i framtiden. Det är inte politikers eller någon annan enskild grupps ansvar, det är vårt allas gemensamma.

Tillsammans är vi många fler än de som vill bygga murar och stänga gränser. Men det förutsätter att också de som inte annars engagerar sig gör det, att flera människor vill påverka och jobbar för förändring.

I SU har vi redan sett en förändring, år 2016 växte vi med 25 procent. Jag hoppas att den utvecklingen fortsätter, att fler och fler vill vara med och förändra världen. Nu om någonsin behövs unga i politiken – kloka, nytänkande, liberala unga som för världen framåt och inte bakåt. Som inte accepterar att samhället tas över av rasism och protektionism.

Att vara ordförande för SU har varit en otrolig upplevelse. Nu är det dags att ge klubban vidare till nya förmågor. Det betyder inte att jag lämnar politiken utan jag kommer fortsätta jobba inom SFP och andra organ. Jag kommer att fortsätta jobba för öppenhet, gränslöshet, jämlikhet och frihet. Och jag hoppas att många fler kommer att göra samma.